Svedectvo jednej matky,  26. júl 2024

Aktuálny prípad odobratého dieťaťa. Podobných prípadov je viac. Matka dáva svedectvo, ktoré je úprimné a zároveň veľmi bolestivé. Odobrať dieťa bez dôvodu iba na základe podozrenia, sa nesmie. Dieťa má matku, starých rodičov, tety, príbuzných. Zaslúži si dostať sa na Slovensko a žiť s biologickou rodinou. Deti sa nemajú strácať v systéme.

Všetkým rodičom v UK s deťmi a hlavne s malými alebo pre tých čo plánujú si tu založiť rodinu tento rozhovor si treba vypočuť… táto spoveď sa ťažko počúva ale sú v nej veľmi cenné rady ako vaše ratolesti ochrániť ako postupovať v časoch beznádeje a bezmocnosti maminke prajem aby bola čo najskôr so svojím dieťatkom a netrvalo ich odlúčenie dlho .

Naša práca je náročná a bez obmedzenia pracovného času. Podporiť nás môžete dvomi percentami z Vašich daní na Slovensku, alebo priamo prevodom na náš účet SK78 8330 0000 0025 0259 2287 /do poznámky uveďte „DAR“/ Za každú podporu ďakujeme

Autor : Dagmar Szabó

3. Rodinná opekačka

Lúč pre Dieťa v spolupráci s obecným úradom v Lehote znova organizuje už tretiu v poradí Rodinnú opekačku.

Všetkých vás srdečne pozývame na rodinné popoludnie ktoré je pre deti, rodičov aj starých rodičov.

Tak ako vždy, budú pre vás pripravené špekačky, nápoje , aktivity pre deti a aj program.

Tento raz, to bude trocha aj o vzdelávaní. Slavobor Nitriansky predvedie Čaro tradičných bábok a Kelti z Martinského vrchu. Verím, že to bude zaujímavé a poučné pre deti, staršie deti a aj pre nás starších.

Počas celého popoludnia bude nám hrať hudba, ktorá nám vytvorí dobrú náladu.

Tešíme sa na vás 1.09.2024 od 14:00 v areály Rodinka – detské ihrisko (Kapustnoca)

Autor: Dagmar Szabó